Winter break

Olin kirjoittanut sydänverellä pitkän sepostuksen aiheesta eroperheen vesat ja ikuinen omantunnon tuska. Tulin kuitenkin siihen päätelmään, että jouluna lähes jokainen meistä potee jonkinasteista omantunnon kolkutusta.

Fuwairit beaching reunamilla oli väkeä ihan mieletön määrä.
Isot pojat ajoivat leluillaan


Joulu monimutkaistuu viimeistään parisuhteen ja lasten myötä. Pitäisi revetä joka paikkaan. On pakko luopua omista joulurutiineista ja sopeutua mitä erilaisimpiin joulunviettokuvioihin. Jokainen saa toki päättää joulustaan, mutta uskon monen tavoittavan tunteen huonosta omastatunnosta. Siitä, että joku jää aina vaille jotain.

Souq al Wakra
Katara


Meni useampi vuosi, ennen kuin ymmärsin joulun olevan myös minun juhlani. Sellainen, jossa myös minä saisin päättää sen vietosta. Jos haluaisin viettää joulun vain oman perheen kesken, se olisi mahdollista. Jos haluaisin mennä lapsuudenkotiini, se olisi mahdollista. Ymmärsin, että joulu on meidän perheemme juhla, josta syntyisi myös lastemme joulumuistot jouluruokineen ja tapoineen. Tämän oivaltaminen oli minulle tärkeää, sillä nyt voin vihdoin nauttia joulusta, olimme missä tahansa.

Tämä joulu oli monelta osin erilainen, mutta silti niin ihana. Suomessa joulun lähestymisen aistii jo marraskuussa, mutta täällä joulu loistaa poissaolollaan. Toki Ikea pitää huolen, että muslimivaltion asukit oppivat joulun ilosanoman.

KULUTTAKAA, OI IHMISET, KULUTTAKAA!

Chac’laten herkkuaamiainen jouluaattona toi ennenkokemattoman sokerijurrin
Glögi portviinillä

Resorttimme aula koristeltiin jouluiseksi meitä länsimaalaisia ajatellen ja hotelliketju tarjosi kaikille asukeilleen valtavan joulujuhlan pukkeineen ja kuusineen. Joululevyt soivat noin viikon ajan, jonka jälkeen huomasin hiljaisuuden palanneen aulatilaan.

Joulun tärkeät elementit kuten riisipuuro, glögi, lasten lahjominen ja joululaulut olivat osa perheemme joulupyhiä. Katsoimme joulurauhan julistuksen ja seurasimme lasten silmien tuiketta lahjoja avatessa. Ylipäätään koko winter break on tuntunut niin lomalta kuin loma voi tuntua. Aikatauluton elo ja maan uudet kolkat ovat taanneet jokaiselle päivälle uusia kokemuksia. Eräs ihana suomalaispariskunta halusi nostaa lasten loman uudelle tasolle ja lainasi meille Nintendo switchin. Lasten isän yöunet eivät sinänsä pidentyneet Zeldan myötä..

Veikeä Al Sidran farmi, jossa sai ruokkia kaikenmaailman elukoita, jopa kaloja tuttipullolla.


Armoa hyvät ihmiset. Joulu tulee joka vuosi! Paitsi sinne vaatekaappiin, jota ei näin ollen ole pakko luututa aattoyönä.

2 kommenttia

  1. Jouluja on monenlaisia tytär Dohassa ja minä Kiinassa. Kuitenkin ne jotenkin tuntuvat omalla tavallaan kauniilta ja saavat mielen hyväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *