Tyhjästä talosta tyhjään huoneistoon – aika vähällä sitä pärjää

Kuten jo aiemmin kerroin, Raision kodin lastensängyt myytiin jo aikaa sitten ja yritin olla sen verran hyvä äiti, ettei lastensuojelu ratsaisi kotiamme. Viimeiset päivät istuimme lattialla ja jostain syystä talon lattiat lainehtivat minifiguureja ja sukkia. Sukkien pakkaaminen oli yksi vaikeimmista tehtävistä. En pysynyt kärryillä kenen sukat olin pakannut ja kuinka monta paria olin laittanut mukaan. Lisäksi etsin vielä muutaman lempisukan paria. En ole kovin järjestelmällinen ihminen ja sukkien kohdalla ajatus ammattijärjestäjän palkkaamisesta hiipi mieleeni entistä vahvempana.

Kissojen mukaantulo tiesi järjestelyjä myös määränpäässä. Huoneisto tyhjennettiin kalusteista täysin, sillä kissamme ovat erikoistuneet verhoissa kiipeilyyn ja kynsien teroittaminen onnistuu vain sohvaan. Kolmen tonnin hotelliverhot vaihtuivat halpohin pimennysverhoihin ja jätimme tänne vain sohvapöydän ja kaksi mattoa. Ainiin ja patjat. Joku pyysi henkeäsalpaavia ruokakuvia, mutta maton päällä syöty riisi ja kana ei tarjoillut sitä parasta estetiikkaa.

Lapsia retkielämä ei tunnu haittaavan lainkaan. Mikä parasta, lattiat ovat vapaina leveille leikeille. Huomasin saman ilmiön kotona: legoleikit pääsivät ihan uusiin sfääreihin, kun annoin lasten levittää kaikki legot olohuoneeseen ja mitään ei tarvinnut kerätä pois päivän päätteeksi. Itselleni tämä huonekaluttomuus on hieman vaikeampaa, mutta olen asettanut tietynlaisen mindsetin päälle. Kaikki ajallaan.

Iskän kanssa seikkailu on tällä hetkellä kotoilua kiinnostavampaa
Naapurihotelli sallii yksityisrantansa käytön hotellimme asukkaille. Ihana ja hiljaisen oloinen paikkaOlemme Tori.fi-sovelluksen suurkuluttajia ja ostamme oikeastaan kaiken käytettynä. Täällä ei ole ainakaan tietääkseni vastaavaa, mutta erinäisiä facebookin kirppiksiä löytyy pilvin pimein. Täällä kaupankäynti on kiivasta: tinkaaminen kuuluu asiaan ja on oltava nopea. Lisäksi google maps antaa kyllä kivasti ohjeita huonekalujen noutamista varten, mutta ohjeilla ei ole mitään tekemistä Dohan katujen kanssa. Mapsin raportoidessa lähestyvästä loivasta käännöksestä on todennäköisempää joutua kääntymään äkisti ja jyrkästi. Kaistoja tulee yhtäkkiä lisää ja niitä häviää samaan tahtiin. Liikkenne vaikuttaa olevan sen verran kummallista, että se ansaitsee oman blogimerkintänsä. Tiiserinä mainittakoon, että autokoulussa kielletään jyrkästi havainnoimasta kuollutta kulmaa ja töötillä voi ilmaista koko tunteiden kirjon.

Takaisin huoneiston kalustamiseen. Täältä löytyy IKEA! Ikean tuotteille on myös oma facebook-kirppiksensä ja tavara liikkuu todella nopeasti. Vierailimme paikallisessa ikeassa ja silmiini pisti joka puolella huutava joulu. Olenko muslimimaassa? Kauppa oli täynnä hijabbeihin pukeutuneita naisia ja qatarilaismiehiä komeissa valkoisissa puvuissaan, joten maan valtauskonnosta en ainakaan voinut erehtyä. Ikeassa oli kotoisa fiilis. Dalahäst koristi seinää ja lapset söivät pehmiksiä. Kahvi oli juuri täydellistä. Ostimme erinäistä silppua kuten muovilaatikoita ja kuivaustelineen. Ihana pohjoismaa-simulaattori vain vartin ajomatkan päässä! En voi silti olla ihmettelemättä, miten kyseinen firma on löytänyt tiensä tänne ja vielä ehdan qatarilais-eliitin suosioon.

Luulin jo, että kännykän kieli pitää vaihtaa täällä arabiaksi
Ikean läheisestä sijainnista huolimatta pyrimme hankkimaan tavaraa kierrätettynä ja sisustamme kotiamme pikkuhiljaa. On ilo huomata, että yksi harvoista ennakkoluuloistani on osoitettu virheelliseksi. Olin nimittäin siinä uskossa, että täällä ei kierrätetä. Mitä inhokkiini eli kiiltäviin asioihin tulee, ostin sitten kimaltelevat allastohvelit. Se siitä sitten.

Allastohvelini kimaltelevat kaikista ennakko-oletuksistani huolimatta.
Ruokapöytä taitaa kuitenkin olla sellainen, jota en pysty enää kauaa odottamaan. Herra lähti juuri hakemaan facebook-kirppikseltä bongattua kerrossänkyä ja heittäytyi google mapsin vietäväksi. Matka-ajaksi ilmoitettiin 40 minuuttia, mutta veikkaan ettei miestä näy tämän vuorokauden puolella. Naapuritornin rouva pyysi geeteelle ja jouduin kieltäytymään tarjouksesta edellä mainitusta syystä. Pahus.

8 kommenttia

 1. Moikka Marju! Muista ihmetellä! Ja hyvältä se jo vaikuttaakin, kun kerroit, miten neliöt valloitetaan legoilla, kiiltävistä allaskengistä ja yllätysjyrkistä käännöksistä. 🤩
  Terkuin sateisesta Pirkkalasta Pirta
  Ps Toivottavasti sun mies on jo palannut.

 2. Mahdetaanko me tuntea teitä kun tulette takaisin, tavat ja tyylit muuttuvat🐣🐣🐣

 3. Ikeassa tietysti kävitte paikallisten kanssa lihapullalounaalla? 🤔😜

  1. Author

   Ei vielä! Mutta kaffet ja pehmikset tietty otettiin😊😊

 4. Vähänkö hienoo lukee näitä sun juttujas! Ja tuo sun sekopäisyystes on pelkkää suurta plussaa!!!!! 😘🥰😘🥰

  1. Author

   Kiitos Tuula, arvostan suuresti sun sekopäisyysplussia!<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *