Estetiikan kaipuuseen

Lempipuuhani Suomen kotona on erilaisten tilojen luominen. Tilan voi luoda niin ruokapöydälle kattauksen muodossa tai olohuoneen nurkkaan mitä hupsuimmilla pientavaroilla. Täällä Qatarissa tilojen luominen on ollut hieman haastavampaa, sillä en viitsi ostaa tähän asuntoon mitään ylimääräistä parin vuoden oleskelun takia. Olen lähinnä kerännyt simpukoita ja asetellut niitä harmonisesti kippoon pyrkien siirtämään katseeni pois eriparisista huonekaluista ja rumista maalauksista.

Täällä Qatarissa minua on viehättänyt suuresti paikallisten taito rakentaa näyttäviä tiloja niin väliaikaiseen kuin pysyvään käyttöön. En osaa vielä kertoa kesäkuukausista, mutta ainakin talvikuukausien viileys tuntuu saavan ihmiset ulkoilemaan ja erilaiset tapahtumat houkuttelevat suuret määrät kävijöitä. Tapahtumat eivät välttämättä palvele shoppailijoita, mutta estetiikannälkäisille vierailijoille on tarjolla mitä herkullisempia asetelmia ja tiloja.

Yksi ihmeellisimmistä tämän talven festivaaleista oli Al Wasmi festival. Kataran puistoalueelle rakennettu kukka-aiheinen tapahtuma kesti vain neljä päivää, mikä tuntuu uskomattomalta työmäärää ajatellen. Miksi tällainen spektaakkeli näin lyhyen ajan vuoksi? Festivaalia on vaikea kuvailla, mutta lyhykäisyydessään sanottuna se oli toinen toistaan upeampien kukkakoristeisten tilojen jatkumo.

Päivänvalossa ammuttu ilotulitus ei vakuuttanut ainakaan jälkisavujen osalta. Oli kuulemma hieno läheltä katsottuna.

Viereisen parkkipaikan Mahaseel festival on ollut mukava piriste tähän pimeyteen. Lähituottajat myyvät torilla omaa satoaan edulliseen hintaan ja alue on tehty kauniiksi. Torilta saa näppärästi niin vihannekset, lihatuotteet, taatelit ja hunajaa. Myydäämpä siellä myös viherkasvejakin.

Viime viikolla pois purettu Halal festival oli jokseenkin kummallinen tapahtuma, jossa huutokaupattiin vuohen näköisiä eläimiä kovaan ääneen ja paikalle oli rakennettu kultatuolien täyttämä katsomo. Paikalle oli toki raahattu myös kameli poikineen ja vuohieläimiä sai katsella lähietäisyydeltä. Yleensä riistohintainen poniratsastus oli kuin ihmeen kaupalla ilmaista. En päässyt selvyyteen tapahtuman päätarkoituksesta, mutta epäilen, ettei eläimiä huutokaupattu lemmikkieläimiksi..

Omanilaisia herkkuja myyvän miehen pieni koju viehätti.

Vaikka kaikki tuntuu hieman överiltä, tilojen esteettisyys viehättää silmääni joka ikinen kerta. Palaan kuitenkin mielelläni ajatuksissani omiin lempitiloihini.

Pitkospuille.

Laiturille.

Metsään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *